Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

Με τον Ιορδάνη Καλέση

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας έχει ξεκινήσει τη διεξαγωγή μαθημάτων υποκριτικής με εμψυχωτή-δάσκαλο τον ηθοποιό Ιορδάνη Καλέση και καλεί νέα μέλη!

Στις συναντήσεις αυτές κυρίαρχο στοιχείο είναι η χαρά του παιχνιδιού και η ανάγκη μας να έχουμε μια ουσιαστική συνάντηση, πάντα μέσα από την τέχνη του θεάτρου, με τους συνανθρώπους μας, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο εμψυχωτής-δάσκαλος της ομάδας: «Η γνωριμία με την τέχνη του θεάτρου μέσα από ομαδικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς απαντά σε μια έμφυτη τάση του ανθρώπου – να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί, να “παίξει”. Δεν είναι καθόλου τυχαία η έκφραση που συνηθίζουν να λένε οι ηθοποιοί “έπαιξα τον τάδε ρόλο ή έκανα την τάδε”, όταν αναφέρονται στην ενσάρκωση κάποιου χαρακτήρα από θεατρικό έργο που παραστάθηκε στη σκηνή. Το θέατρο απελευθερώνει, οξύνει τη φαντασία και την παρατηρητικότητά μας. Ετυμολογικά άλλωστε η λέξη θέατρο προέρχεται από το ρήμα θεώμαι, που σημαίνει “βλέπω, παρατηρώ”. Και καθώς οι ηθοποιοί αναπαράγουν ανθρώπινες καταστάσεις, δράσεις και γεγονότα, αυτό μας φέρνει πιο κοντά στην κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και υπόστασής μας. Η ενασχόλησή μας με την τέχνη της υποκριτικής μπορεί ακόμη να φωτίσει κάποιες λιγότερο φωτεινές πλευρές του χαρακτήρα μας.
Σίγουρα μας φέρνει σε επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό».

Πληροφορίες συναντήσεων:
Δευτέρες 19.30 με 21.00
Αχαΐας 3, Αθήνα (56ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, όπισθεν του ξενοδοχείου President)