Tagged in

-Δραστηριότητες

Showing: 1 - 7 of 7 RESULTS

5 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά τα τεράστια προβλήματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής που δημιουργούνται στην περιοχή μας από την αλόγιστη Υπερδόμηση, την έλλειψη ελεύθερων χώρων πρασίνου κ.λπ.

Τα προβλήματα αυτά απασχόλησαν σειρά δημόσιων εκδηλώσεων τις οποίες οργάνωσε ο Σύλλογος με πιο πρόσφατη την Εκδήλωση της 28ης Απριλίου 2024, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, στην οποία παρουσιάσαμε στην κύρια εισήγηση «ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ» . Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της 7ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Αθανασία Ζαχαροπούλου και πήρε τον λόγο η αντιδήμαρχος Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας κ. Μάρω Ευαγγελίδου.

Παρουσίασαν εισηγήσεις και έκαναν παρεμβάσεις εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, της Β΄ ΕΛΜΕ, της Επιτροπής κατοίκων για το Πάρκο της οδού Βεργοβίτσης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, της Επιτροπής Αγώνα για το οικόπεδο της ΔΕΗ, της Επιτροπής για την ανάδειξη και την υπεράσπιση της Κοινότητας των Προσφυγικών και της συλλογικής της μνήμης και κάτοικοι των Αμπελοκήπων.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χάρης Βουρδουμπάς έκανε παρέμβαση και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ Ρωξάνη Μπέη ενημέρωσε για τα προγράμματα του Δήμου για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής στους Αμπελοκήπους έχουν υποβαθμιστεί δραματικά και επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα άμεσα και ουσιαστικά.

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων συνεχίζει συστηματικά των αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής, για καλύτερο περιβάλλον στους Αμπελοκήπους και καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας για μια καλύτερη ζωή στους Αμπελοκήπους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

<< ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤA ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ >>

Σας προσκαλούμε όλους την ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, ώρα 7-9 μ.μ.
στο κτίριο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας (ΠΑΝΟΡΜΟΥ 59, 1ος όροφος)
στην εκδήλωση-συζήτηση που οργανώνει ο Σύλλογος
με θέμα τα σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα ζωής στους Αμπελοκήπους
καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥ

Με την Άννα Οικονόμου

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μουσική είναι ο καλύτερος μη λεκτικός τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας. Όποιος ασχολείται ενεργά με αυτήν συνειδητοποιεί σε μεγάλο βαθμό την πολύπλευρη γοητεία της!…
Το πιάνο θεωρείται ο «βασιλιάς» των οργάνων λόγω της πολυφωνικής του ιδιότητας. Μέσα από τη διαδικασία εκμάθησης του οργάνου, ο μαθητής, ανεξάρτητα από την ηλικία του, έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλά οφέλη: την ενεργοποίηση του ταλέντου του, τη βελτίωση της μνήμης, την ενίσχυση της συγκέντρωσης…
Στον Σύλλογό μας, το ατομικό μάθημα του πιάνου είναι πηγή χαράς και έμπνευσης. Δάσκαλος και μαθητής, συναντιόμαστε σ’ έναν κοινό τόπο: της επικοινωνίας, της δημιουργικής έκφρασης, της εκδήλωσης συναισθημάτων που προκύπτουν μέσα από το μεγαλείο της Μουσικής Τέχνης!

Πληροφορίες Συναντήσεων:
Δευτέρες: 16.45-17.45 // 17.45-18.15
Τρίτες: 17.00-18.00 // 18.00-19.00 // 19.00-20.00 // 20.00-21.00
Τετάρτες: 10.30-11.30
Παρασκευές: 17.15-17.45
Πουλίου 29 (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

Με τον Ιορδάνη Καλέση

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας έχει ξεκινήσει τη διεξαγωγή μαθημάτων υποκριτικής με εμψυχωτή-δάσκαλο τον ηθοποιό Ιορδάνη Καλέση και καλεί νέα μέλη!

Στις συναντήσεις αυτές κυρίαρχο στοιχείο είναι η χαρά του παιχνιδιού και η ανάγκη μας να έχουμε μια ουσιαστική συνάντηση, πάντα μέσα από την τέχνη του θεάτρου, με τους συνανθρώπους μας, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο εμψυχωτής-δάσκαλος της ομάδας: «Η γνωριμία με την τέχνη του θεάτρου μέσα από ομαδικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς απαντά σε μια έμφυτη τάση του ανθρώπου – να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί, να “παίξει”. Δεν είναι καθόλου τυχαία η έκφραση που συνηθίζουν να λένε οι ηθοποιοί “έπαιξα τον τάδε ρόλο ή έκανα την τάδε”, όταν αναφέρονται στην ενσάρκωση κάποιου χαρακτήρα από θεατρικό έργο που παραστάθηκε στη σκηνή. Το θέατρο απελευθερώνει, οξύνει τη φαντασία και την παρατηρητικότητά μας. Ετυμολογικά άλλωστε η λέξη θέατρο προέρχεται από το ρήμα θεώμαι, που σημαίνει “βλέπω, παρατηρώ”. Και καθώς οι ηθοποιοί αναπαράγουν ανθρώπινες καταστάσεις, δράσεις και γεγονότα, αυτό μας φέρνει πιο κοντά στην κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και υπόστασής μας. Η ενασχόλησή μας με την τέχνη της υποκριτικής μπορεί ακόμη να φωτίσει κάποιες λιγότερο φωτεινές πλευρές του χαρακτήρα μας.
Σίγουρα μας φέρνει σε επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό».

Πληροφορίες συναντήσεων:
Δευτέρες 19.30 με 21.00
Αχαΐας 3, Αθήνα (56ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, όπισθεν του ξενοδοχείου President)

Ωράριο Μαθημάτων Συλλόγου για μικρούς και μεγάλους

Ο Σύλλογος ανακοινώνει το ωράριο των μαθημάτων,
που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά,
στο 21 0645 7730.

ΔΕΥΤΕΡΑ
4.45-5.45 Πιάνο – Άννα Οικονόμου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)
5.45-6.15 Πιάνο – Άννα Οικονόμου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)
6.30-7.30 Χορευτική ομάδα – Παναγιώτης Λιάμπος (56ο Γυμνάσιο)
7.30-9.00 Θεατρική ομάδα – Ιορδάνης Καλέσης (56ο Γυμνάσιο)

ΤΡΙΤΗ
5.00-6.00 Πιάνο – Άννα Οικονόμου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)
6.00-7.00 Πιάνο – Άννα Οικονόμου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)
7.00-8.00 Πιάνο – Άννα Οικονόμου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)
8.00-9.00 Πιάνο – Άννα Οικονόμου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)

ΤΕΤΑΡΤΗ
10.30-11.30 Πιάνο – Άννα Οικονόμου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)
4.30-5.30 Ζωγραφική – Ιωάννα Ομορφοπούλου (παιδιά) (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)
6.00-8.00 Ζωγραφική – Ιωάννα Ομορφοπούλου (ενήλικες) (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)

ΠΕΜΠΤΗ
4.30-5.30 Ιταλικά – Πέγκυ Παπαϊωάννου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)
5.30-6.30 Ιταλικά – Πέγκυ Παπαϊωάννου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)
6.45-8.00 Ιταλικά – Πέγκυ Παπαϊωάννου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
5.15-5.45 Πιάνο – Άννα Οικονόμου (Αίθουσα ΠΟΠΕΣΥΚΑ)

Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου 2024

Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 2024
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μετά τις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου 2024 το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Μπουκάλα Αρετή
Αντιπρόεδρος: Παπαδάτου Σοφία
Γενική Γραμματέας: Καραγεώργου Μαίρη
Αναπλ. Γενικός Γραμματέας: Καλέσης Ιορδάνης
Ταμίας: Παπαπετρόπουλος Πέτρος
Μέλη: Παππά Ανδρονίκη
Ραπτάκης Βασίλειος
Βασιλείου Αθηνά
Οικονόμου Άννα