5 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά τα τεράστια προβλήματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής που δημιουργούνται στην περιοχή μας από την αλόγιστη Υπερδόμηση, την έλλειψη ελεύθερων χώρων πρασίνου κ.λπ.

Τα προβλήματα αυτά απασχόλησαν σειρά δημόσιων εκδηλώσεων τις οποίες οργάνωσε ο Σύλλογος με πιο πρόσφατη την Εκδήλωση της 28ης Απριλίου 2024, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, στην οποία παρουσιάσαμε στην κύρια εισήγηση «ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ» . Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της 7ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Αθανασία Ζαχαροπούλου και πήρε τον λόγο η αντιδήμαρχος Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας κ. Μάρω Ευαγγελίδου.

Παρουσίασαν εισηγήσεις και έκαναν παρεμβάσεις εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, της Β΄ ΕΛΜΕ, της Επιτροπής κατοίκων για το Πάρκο της οδού Βεργοβίτσης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, της Επιτροπής Αγώνα για το οικόπεδο της ΔΕΗ, της Επιτροπής για την ανάδειξη και την υπεράσπιση της Κοινότητας των Προσφυγικών και της συλλογικής της μνήμης και κάτοικοι των Αμπελοκήπων.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χάρης Βουρδουμπάς έκανε παρέμβαση και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ Ρωξάνη Μπέη ενημέρωσε για τα προγράμματα του Δήμου για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής στους Αμπελοκήπους έχουν υποβαθμιστεί δραματικά και επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα άμεσα και ουσιαστικά.

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων συνεχίζει συστηματικά των αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής, για καλύτερο περιβάλλον στους Αμπελοκήπους και καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας για μια καλύτερη ζωή στους Αμπελοκήπους.